De Telegraaf pakte vrijdag groot uit met het nieuws dat Frenkie de Jong voor een transfer naar Paris Saint-Germain zou hebben gekozen en dat de Fransen bereid waren aan de vraagprijs van 75 miljoen euro te voldoen. De Ajacied ontkende zaterdag na de wedstrijd tegen PEC Zwolle echter dat hij al een beslissing had genomen. Telegraaf-journalist Valentijn Driessen werd maandagavond dan ook het vuur aan de schenen gelegd bij Natafelen op FOX Sports.

“Maar kort daarna zei hij: maar ik weet natuurlijk wel iets meer dan jullie”, verdedigt Driessen, die de uitspraak veelzeggend noemt. “Hij zei dat hij meer weet. Zijn keuze is in principe op PSG gevallen. Er zijn heel veel clubs in hem geïnteresseerd en die willen ook een hoop geld betalen, maar er zijn er maar twee die dít bedrag voor hem willen betalen. Hij kan bij wijze van spreken ook zeggen dat hij naar VfL Wolfsburg wil, maar dan zegt Ajax dat die maar twintig miljoen willen betalen. De keuzevrijheid is niet onbeperkt. Hoe zeker het is? 90-95 procent, doe maar een slag in de lucht.”

Driessen beweert stelling dat De Telegraaf de vraagprijs van Ajax bevestigd heeft gekregen. “De prijs is nu 75 miljoen. Dat krijgen wij natuurlijk bevestigd. Ajax is bereid om voor die prijs te verkopen. Twee maanden geleden werd er gezegd dat De Ligt en De Jong samen voor 85 miljoen zouden gaan, maar nu is er voor alleen De Jong 75 miljoen neergezet.”

Volgens Driessen is PSG niet de enige partij met wie De Jong om de tafel is gegaan. “Frenkie heeft diverse gesprekken met diverse clubs gehad. Hij was heel positief over een aantal clubs. PSG is er daar een van, maar hij was ook heel positief over Pep Guardiola. Op een gegeven moment liet Manchester City niets meer van zich horen. Dat is misschien een onderdeel van de onderhandeling, maar het kan ook een brug te ver zijn geweest.”