Ajax kan binnenkort wellicht een nieuwe speler aan haar jeugdopleiding toevoegen. FC Twente-talent Chris David staat naar verluidt in de belangstelling van de Amsterdamse recordkampioen, aldus SoccerNews.nl.

Ajax heeft zich echter nog niet officieel bij Twente gemeld inzake de negentienjarige geboren Amsterdammer. Dat weet Ajax Showtime te melden. Afgelopen seizoen werd de middenvelder met zijn ploeg kampioen van de beloftecompetitie, onder leiding van trainer Patrick Kluivert.

Onder Steve McClaren, trainer van de hoofdmacht van de Tukkers, heeft David nog geen basisplaats weten af te dwingen. Ook is de geroemde jeugdspeler geen vast selectielid bij de Enschedese club. David heeft bij Twente een opleidingscontract tot medio 2013. Onlangs gaf de jeugdinternational nog te kennen dat hij vertrouwen had in zijn kwaliteiten en in de toekomst een vaste waarde wil worden bij Twente.

Volgens geruchten is David het grootste talent van FC Twente na Ola John. Dat David echter nog geen kans heeft gekregen in de hoofdmacht van de Tukkers, heeft mede te maken met de zaakwaarnemer van David. Deze zou niet akkoord gaan met een aanbieding die Twente de speler heeft gedaan. Om te voorkomen dat het talent toch in de belangstelling van andere clubs komt te staan, zou Twente de middenvelder daarom niet opstellen.