Na de 1-0 gewonnen wedstrijd tegen ADO Den Haag zijn de Ajax vrouwen officieel koploper in de Eredivisie voor vrouwen. Ze gingen de winterstop al in als ‘herbstmeister’, maar na het verlies van Twente vrouwen tegen PSV staat Ajax vier punten voor met één wedstrijd meer gespeeld. Inessa Kaagman was tevreden, vertelde ze aan AmsterdamFM.

Het meest in het oog springende voorafgaand aan de wedstrijd was dat Ajax maar vijftien speelsters op het wedstrijdformulier zette in plaats van de gebruikelijke achttien. Aanleiding hiervoor was het grote aantal zieken, waaronder Tessel Middag en Marjolijn van den Bighelaar.  Kaagman: “Het is zeker weinig, vorig jaar moest er steeds een aantal dames op de tribune plaatsnemen. In onze laatste oefenwedstrijd hebben er ook dames van Buitenveldert mee moeten doen met ons. Maar dat kwam ook omdat we vijf speelsters moesten afstaan aan het Nederlands elftal.”

Kaagman is zeer te spreken over de teamspirit bij de Ajax vrouwen: “We blijven dit jaar echt positief coachen. “Dat is wel eens anders geweest, dan ging het naar het negatieve. Dit jaar blijven we elkaar opzwepen en dat vind ik heel positief.”

Het doelpunt tegen ADO Den Haag kwam maar moeilijk tot stand. “Bij die 1-0 van Chantal de Ridder was ik zeker opgelucht. Dat is eventjes het mooiste wat er is. De goal viel lastig, het laatste tikkie werd steeds niet gegeven. ADO was hier gekomen voor een punt.” FC Twente verloor van PSV waardoor Ajax nu officieel koploper is. “Ik zie niet tegen wie Twente nog punten gaat verspelen behalve tegen ons en PSV, daarom is het wel heel lekker als dat ook gebeurt. Dit is een hele mooie bijkomstigheid.”

Vrijdag spelen de Ajax vrouwen in de achtste finale van de KNVB beker tegen Jong FC Twente, de wedstrijd begint om 19.30.