Perr Schuurs maakte afgelopen woensdag eindelijk zijn officiële debuut voor Ajax, in het bekerduel tegen Te Werve (0-7). De verdediger accepteert dat trainer Erik ten Hag afgelopen zondag koos voor Frenkie de Jong als vervanger voor Matthijs de Ligt, in de wedstrijd tegen PSV.

“Natuurlijk heb je hoop als er een concurrent wegvalt, maar de trainer bepaalt hoe hij PSV het beste kan bestrijden”, zegt Schuurs tegen Veronica Inside. “Dat moet ik accepteren. Ik ben blij dat ik onderdeel ben van het eerste.”

Schuurs kwam gelijk terecht in het illustere rijtje van Ajacieden die scoren bij hun debuut. De vergelijking met Matthijs de Ligt, die ook scoorde bij zijn debuut in de beker, is snel gemaakt. “Hij is natuurlijk al een stuk verder dan ik, maar in sommige principes zijn we hetzelfde”, zegt Schuurs in gesprek met NUSport.

De van Fortuna Sittard overgekomen verdediger zegt blij te zijn bij Ajax. “Ik voel me heel prettig bij de nieuwe club en de omgeving waarin ik woon. Natuurlijk speel ik m’n wedstrijden bij Jong, maar als je naar m’n concurrenten kijkt is dat niet onlogisch. Ik ben blij dat ik in ieder geval onderdeel ben van het eerste elftal.”

Gravenberch jongst scorende Ajacied ooit