De Europese voetbalbond UEFA heeft Ajax een sanctie van 10.000 euro opgelegd vanwege het tonen van dubieuze spandoeken. De supporters van Ajax toonden tijdens het Champions League-duel tussen Manchester City en Ajax verschillende spandoeken, waaronder de veelgebruikte leus “Against modern football”. De UEFA vindt het statement van de Ajax-supporters ‘opruiend en ongepast’.

Naast de veelgebruikte leus toonden de supporters een afbeelding van een oliesjeik met een geldzak en werd commentaar geleverd op de prijs van de toegangstickets. UEFA’s bestuurslid Michael van Praag, die daarnaast ook erevoorzitter van Ajax is, was niet bereikbaar voor commentaar.

Update, 19 januari 2013: 
De Britse media hebben fel gereageerd op het besluit van de UEFA om Ajax een boete op te leggen. Zoals hierboven beschreven staat legde het orgaan de Amsterdamse club een boete op vanwege een spandoek dat in het Amsterdamse publiek hing tijdens de wedstrijd tegen Manchester City. Zo meldt The Guardian dat de Ajax-fans ‘onterecht de mond wordt gesnoerd’. Ook The Sun laat van zich horen. De tabloid kopt groot ‘Fans for nothing!’ “De Amsterdamse grootmacht krijgt een boete van 10.000 euro voor een boodschap waar geen beledigende tekst in voorkomt”, aldus de krant.