Nederland O17 heeft zaterdagnacht met 4-0 gewonnen van USA O17. Oranje pakte daarmee de allerlaatste kans om door te gaan op dit WK O17, maar is daarvoor nog wel afhankelijk van Argentinië.

Uitblinkende Hansen

Bij Nederland begonnen alle acht de Ajacieden in de basis: Raatsie, Taylor, Ünüvar, Regeer, Salah-Eddine, Van der Sloot, Rensch en Hansen. Laatstgenoemde speelde een geweldige wedstrijd en had een enorm belangrijk aandeel in de 4-0-zege. Hansen scoorde twee goals, gaf één assist en verdiende een penalty. Ook Ünüvar en Salah-Eddine waren eenmaal aangever bij een doelpunt. Aanvoerder Taylor miste vlak voor tijd de toegekende strafschop, waardoor Nederland niet direct geplaatst was voor de volgende ronde.

Afhankelijk

Doordat Nederland de eerste twee wedstrijden verloor komt het met de drie punten van zaterdag bij de ‘beste nummers drie’ terecht. Het is nu afwachten wat de resultaten gaan worden bij Mexico-Salomonseilanden en Argentinië-Tadzjikistan. Als Argentinië wint, dan is Nederland alsnog door naar de achtste finales.

Samenvatting Nederland O17 – USA O17 (4-0)