Kasper Dolberg heeft een wisselvallig jaar achter de rug maar was zondag in de overwinning op FC Utrecht (1-3) een van de uitblinkers. De maker van de 0-1 was zelf ook tevreden met zijn optreden.

“Dit was mijn beste wedstrijd van 2018”, zegt Dolberg in De Telegraaf, die op aangeven van Daley Blind alle tijd had om een hoek uit te zoeken. “Het was een geweldige beslissing van Daley om mij de bal terug te geven,” lacht de Deen, die nu al uitkijkt naar het moment dat de winterstop voorbij is.

De aanvalsleider geeft aan dat hij na één goede wedstrijd nog niet kan zeggen op zijn oude niveau te zijn. “Daarvoor moet ik me over een langere periode bewijzen, maar het was zeker een stap in de goede richting. Ik wil me nog verder verbeteren. Dat dit goed voor mijn vertrouwen is, staat echter vast.”

Dolberg zegt een dubbel gevoel over te hebben gehouden aan de eerste seizoenshelft, waarin alleen van PSV werd verloren. “Als we zo blijven spelen, worden we kampioen. Zeker weten. Wat PSV tot nu toe heeft gedaan, is indrukwekkend. Ze maken het ons moeilijk, maar we hebben alles in eigen hand.”