De kans lijkt groot dat Joël Veltman bezig is aan zijn laatste seizoen bij Ajax. De rechtsback werd  afgelopen week niet opgenomen in de selectie van Oranje, raakte zijn basisplek én aanvoerdersband kwijt en werd bij zijn invalbeurt tegen Heerenveen uitgefloten door de eigen aanhang.

“Wat de reden was dat ik niet speelde? Dat moet je aan de trainer vragen. Het is aan mij te laten zien dat ik verbeter”, zei Veltman tegen De Telegraaf, die niet teveel wilde ingaan op de fluitende supporters. “Het geklap van de mensen toen ik warm liep, vond ik mooier dan het gefluit. Dat het gebeurt, is jammer. Ik weet zelf ook wel dat ik meer moet brengen.”

Eerder kregen spelers als Daley Blind, Gregory van der Wiel, Amin Younes, Mitchell Dijks en Hakim Ziyech ook al te maken met het uitgefloten worden door een deel van de eigen fans. “Dit is niet de eerste keer, nee. Het is een schande, heel jammer dat het gebeurt. Je ziet wat er gebeurt als ze wel achter hun club staan. Dan kan het een mooie uitslag worden. Of die houding ooit nog verandert, weet ik niet. Ik hoop het wel voor die jongens,” mogelijk zinspelend op een aanstaand vertrek.