Ajax en Feyenoord willen volgend seizoen weer uitsupporters toestaan bij de Klassieker. De supportersvereningen van Ajax en Feyenoord hebben samen een plan ingediend, die ervoor moet zorgen dat vanaf volgend seizoen stapsgewijs weer uitsupporters worden toegelaten.

De laatste keer dat de Klassieker is gespeeld met uitpubliek is twee jaar geleden. Momenteel wordt er door de burgemeesters van Amsterdam en Rotterdam, Eberhard van der Laan en Ahmed Aboutaleb, geëvalueerd of het mogelijk zou zijn om in de toekomst weer uitpubliek toe te laten. Met dit plan hopen de supportersverenigingen mee te denken over een passende oplossing.

Vooralsnog is het een voorstel, maar binnenkort wordt het aan de burgemeesters van Rotterdam en Amsterdammer aangeboden. Om alle betrokken partijen te laten wennen aan de uitsupporters stellen de initiatiefnemers voor om te beginnen met 800 supporters. Eric van Dorp van de supportersvereniging van Feyenoord denkt door middel van de Voetbalwet en de combiregeling het risico op ongeregeldheden te verminderen.

Bron: RTV Rijnmond