Andries Ulderink en Jaap Stam stonden gisteravond voor het laatst aan het roer bij Jong Ajax. De Amsterdamse beloften eindigden als negende en sloten het seizoen door een 3-1-zege goed af. “Het was een hele leerzame periode. Er worden hier bij een topclub andere dingen gevraagd. Werken met Jaap was ook erg leerzaam en prettig. Ik heb vooral veel plezier gehad met wat ik met de staf en spelersgroep heb kunnen doen. Ik kijk met een zeer tevreden gevoel terug”, blikt Ulderink met Ajax TV terug.

“Waar het uiteindelijk om gaat, is dat de jongens richting het eerste elftal komen. Wij hopen dat wij een steentje hebben kunnen bijdragen in de ontwikkeling van de jongens. Maar ook dat het ten goede is gekomen van Ajax. Ik ben benieuwd waar sommige jongens terecht gaan komen. Ik ga ze zeker missen”, sluit hij af.

Ook Jaap Stam heeft genoten van zijn Ajax-periode. “Ajax is natuurlijk een fantastische club om voor te werken. Over het algemeen zaten er bij ons jonge jongens, die enorm veel talent hebben. Maar ze moeten ook wel weer veel leren. Gedurende deze twee seizoenen heb ik ze zichzelf zien ontwikkelen. Dat is wel mooi om te zien. Uiteindelijk doen we het om de jongens door te laten stromen naar het eerste. Dat kan niet altijd. Voor de andere jongens die weggaan, hopen we dat ze een andere mooie club in de Eredivisie gaan vinden.”