Het is vandaag D-day voor Luis Suarez. De sterspeler weet sinds gisteravond dat Liverpool vandaag een ultieme poging gaat doen om hem bij Ajax weg te halen. Daarbij wacht de Zuid-Amerikaanse spits in spanning af. Blokkeert Ajax zijn transfer door vast te houden aan een in zijn ogen exorbitant hoge prijs (25 miljoen), dan is Suarez niet meer gemotiveerd om zich voor zijn club in te zetten. 

Of dat betekent dat hij niet meer komt trainen en spelen, zal de komende 48 uur duidelijk worden. Maar het is wel een levensgroot probleem waar de directie en de technische staf van Ajax al dagen tegen aan hikken. Suarez heeft na de mislukte transferonderhandeling van afgelopen maandag (tussen Ajax en Liverpool) aan iedereen binnen Ajax kenbaar gemaakt dat hij ten koste van alles wil vertrekken.

De speler is klaar met Nederland, mede vanwege de langdurige schorsing en de snoeiharde kritiek na het bijtincident. De kans op een kampioenschap met Ajax wordt ook steeds kleiner. Als hij zijn huidige totaal van zeven goals niet fors opschroeft en ook niet in de Champions League uitkomt, keldert zijn prijs naar een slordige twaalf miljoen euro.

De clubs hebben nu niet in de rij gestaan voor Suarez en zullen dat dan ook niet doen voor meer dan twintig miljoen. In de eredivisie is hij de sterspeler, maar in het buitenland kennen toptrainers en topclubs hem nog niet zo’n grote status toe. De directie van Ajax kan vandaag een pokerspel spelen met de Uruguayaan als inzet, maar het risico op een grote financiële misser en sportief verlies is groot.

Bron: Telegraaf    Foto: afdb – De Brouwer