Manchester United zal niet kiezen voor Maarten stekelenburg als opvolger van de huidige sluitpost Edwin van der Sar. Althans, daar lijkt het op. Oud-Ajacied Van der Sar zet komende zomer op 40-jarige leeftijd een punt achter zijn voetballoopbaan op het hoogste niveau. Speculaties leidden al meerdere keren tot het koppelen van diens vervanger als eerste keeper bij het Nederlands Elftal – Stekelenburg dus – aan de Engelse topclub. Toch lijkt juist de club van Alex Ferguson nu, na eerder al geruchten verspreid te hebben over de bij Olympique Lyon spelende Hugo Lloris – die bovenaan het lijstje zou staan – te kiezen voor Schalke 04-goalie Manuel Neuer.

Volgens Clemes Tönnies, voorzitter van Schalke, heeft United interesse in de keeper van zijn hoofdmacht. “Een zaakwaarnemer heeft telefonisch contact met ons opgenomen,” vertelt Tönnies vandaag volgens het AD. “Maar we hebben nog geen schriftelijk verzoek. Dus we gaan nog niet onderhandelen.”

Reden voor het verkiezen van Neuer boven Stekelenburg is niet in de eerste plaats zijn kwaliteiten, maar eerder de kosten. Stekelenburg, die op het WK en met name tijdens de finale van het toernooi liet zien van wereldklasse te zijn, zou een contract hebben dat vanaf komende zomer nog een jaar doorloopt in Amsterdam en daarom het nodige geld zou moeten opleveren. De keeper zelf weigerde eind 2010 om dat contract nog eens te verlengen, aangezien de al sinds 2002 voor Ajax uitkomende Stekelenburg zichzelf rijp acht voor een volgende stap in zijn carrière.

afdb.nl – Oscar