Voor Naci Ünüvar was het seizoen 2018-2019 heel succesvol, maar ook zwaar. De net 16-jarige middenvelder speelde ongelofelijk veel wedstrijden, werd Europees kampioen met Nederland O17, is de jongste speler die wist te scoren in een EK O17 finale, won de landstitel met Ajax O19 en veroverde de beker met O19. Ook werd hij verkozen tot het beste talent van De Toekomst en kreeg hij de Abdelhak Nouri Trofee uit handen van de familie Nouri. Om het seizoen helemaal in stijl af te sluiten, zette hij eind mei zijn handtekening onder een driejarige verbintenis. “Ik heb nog nooit zo’n mooi seizoen meegemaakt”, zegt Ünüvar in gesprek met het Noordhollands Dagblad.

Echte Ajacied

“Ik ben een echte Ajacied, een fan. Dat ik voor mijn harde werken ben beloond, daar ben ik heel trots op”, vervolgt hij. “Ik heb altijd zin om te voetballen. Wat dat betreft staat plezier voorop. Maar ik moet zeggen dat ik de laatste tijd steeds vaker droom over mijn debuut in het eerste.”

Droom

Zijn ontwikkeling gaat razendsnel. Als 15-jarige was hij eigenlijk al niet meer weg te denken uit de basis van Ajax O19. Als het aan het talent zelf ligt dan duurt het ook niet lang meer voordat hij debuteert in het eerste van Ajax, de club waarbij hij zich thuis voelt. “Ik hoop op mijn zeventiende te debuteren. Eerst dat maar eens. Ik durf nog niet te zeggen wanneer ik vaste basisspeler word. Er zal vast wel interesse vanuit het buitenland zijn of komen, maar ik weet van mezelf dat ik hier heel goed zit. Dat ik hier als jonge speler kan doorbreken, want er zijn genoeg voorbeelden. Dan is er voor mij geen reden om weg te gaan.”

Terugblik Ajax Jeugd – Seizoen 2018/2019