Het Ajax Onder-19 van John Heitinga had dinsdagavond de eer om de eerste wedstrijd in het nieuw geopende Estadi Johan Cruijff te spelen tegen de leeftijdsgenoten van Barcelona. Naci Ünüvar nam beide doelpunten tijdens de 2-0 overwinning voor Ajax voor zijn rekening.

De net 16-jaar geworden Ajacied maakte grote indruk in Spanje. “Naci Ünüvar, de ster van Ajax”, schrijft Mundo Deportivo. “Barcelona had de eer om het stadion te openen en Ajax was de best mogelijke tegenstander, onder leiding van een sublieme Ünüvar. Het was niet alleen de dag van wijlen Johan Cruijff maar ook van Ünüvar, die niet alleen de score opende maar ook de einstand bepaalde door de toeschouwers te trakteren op een stift met veel gevoel.”

“De jongste doelpuntenmaker aller tijden in de UEFA Youth League laat met zijn doblete tegen Barcelona zien dat Ajax mogelijk over een paar jaar een nieuwe sterspeler in huis heeft”, vond Sport, dat een mooie toekomst voorspeld voor de middenvelder. “We zijn verplicht om zijn naam te noteren en zijn ontwikkeling in de gaten te houden. Cruijff zou ongetwijfeld weg zijn geweest van Ünüvar.”