Naci Ünüvar beleefde woensdagmiddag een geweldig moment. De pas 15-jarige middenvelder debuteerde in Ajax O19 en in de UEFA Youth League.

Vlak voor tijd kreeg Ajax O19 bij een stand van 5-0 een penalty. Het talent mocht plaatsnemen achter de bal en faalde – net – niet. Hiermee werd Ünüvar de jongste doelpuntenmaker ooit in de UEFA Youth League. Hij loste daarmee Ajacied Ryan Gravenberch af als jongste doelpuntenmaker. Gravenberch scoorde bijna precies een jaar geleden ook bij zijn debuut in de UEFA Youth League (tegen Hammarby O19, red.).

Mathis Cherki

Ware het niet dat op datzelfde moment ook andere Youth Leaguewedstrijden werden gespeeld. In Manchester speelde City O19 tegen Lyon O19. Twee minuten voordat de Ajacied de penalty nam kwam Lyon-talent Mathis Cherki binnen de lijnen. Twee minuten nadat Ünüvar scoorde kwam ook de Fransman, die twee maanden jonger is, op het scorebord en daarmee verbrak hij dus ook het record van de Ajacied. Desondanks een prachtig moment voor de talentvolle Ünüvar, natuurlijk!

Ajax O19 haalt uit in eerste Youth Leaguewedstrijd