Nadat eerder vandaag bekend werd gemaakt dat Ajax zijn gewenste verdediger binnen had, wordt er nu gespeculeerd dat dit toch niet zo is.

Mike Verweij van de Telegraaf liet eerder met een tweet weten dat Magallan vandaag of morgen zou landen in Nederland om zijn contract bij Ajax te tekenen. “Argentijnse media melden huurakkoord tussen AC Milan en Boca Juniors over Colombiaan Christian Zapata. Boca heeft vervanger eindelijk binnen. Verdediger naar verwachting vandaag of morgen op vliegtuig naar Schiphol. Magallan is persoonlijk akkoord met Ajax over een contract van vijf jaar, is goedgekeurd en heeft Italiaans paspoort, dus hoeft hij niet door hele ambtelijke molen voor een werkvergunning. Club gaat er vanuit dat hij volgende week al mee kan op trainingskamp.”

Toch werd er eerder deze avond iets bekend gemaakt dat Verweij volledig tegenspreekt. Magallan zou zijn contract gaan verlengen bij Boca en daarom dus blijven bij de Argentijnen. Het is dus afwachten wie er gelijk heeft: Verweij die ook de Argentijnse media gebruikt als bron, of TNT Sports Mundial die volgens @CABJ_English zeer betrouwbaar is en bronnen heeft binnen de Argentijnse club.