Sc Heerenveen is deze transferperiode nog op zoek naar een ervaren middenvelder. Thulani Serero was voor de Friezen één van de opties. Heerenveen ondernam al een poging om de Zuid-Afrikaanse middenvelder te huren, maar dit is afgeketst.

Hans Vonk, manager voetbalzaken bij sc Heerenveen, laat aan Voetbal International weten dat er serieuze interesse is. “Wij hebben ons breed georiënteerd in onze zoektocht naar een ervaren middenvelder. Daarbij is de naam van Thulani gepasseerd, maar van concrete onderhandelingen met de speler of Ajax is nog geen sprake. Het is voor ons zowel een optie om een speler te huren als te kopen.”

Die eerste optie is inmiddels al ondernomen. Volgens Mike Verweij, Ajax-watcher van De Telegraaf, wil Overmars Serero vooralsnog alleen verkopen. De directeur voetbalzaken van Ajax laat ook aan Verweij weten dat de berichtgevingen over een transfer van Nick Viergever en Richairo Zivkovic naar FC Twente onzin zijn.

Update 30 januari
Het Parool meldt zaterdagochtend dat niet alleen sc Heerenveen interesse zou hebben in Thulani Serero, maar ook het Belgische Standard Luik. Zij zouden Serero willen de rest van het seizoen willen huren, met een optie tot koop. Ook de Belgen werd echter de deur gewezen, omdat er onduidelijkheid is over de blessure van Davy Klaassen. Daarom mag de Zuid-Afrikaan voorlopig niet vertrekken.