Urby Emanuelson kwam woensdagavond niet in actie tijdens het duel met Oostenrijk. De kersverse speler van AC Milan baalde na afloop, maar liet een brede glimlach verschijnen toen zijn club aan bod kwam.

“Het bevalt me zeker. Ik heb het daar enorm naar mijn zin”, zei Emanuelson na afloop in gesprek met Goal.com. De voormalige Ajacied moet nog wel wennen aan Italië en alles wat het land met zich meebrengt. “Ik versta bijvoorbeeld een klein beetje Italiaans. Het is daardoor allemaal wel te volgen, maar ik krijg nu ook les in de Italiaanse taal. Ik hoop dat snel vloeiend te kunnen spreken. We zijn daarnaast ook op zoek in een woning. Ik woon nu nog in een hotel. Ik hoop dat het allemaal snel in orde komt want dan kan ik me lekker gaan settelen.”

Het verschil tussen Nederland en Italië is groot. Ook zit er een flink verschil tussen De Toekomst en Milanello. “Een andere wereld bijna”, vervolgt Emanuelson. “Het zijn daar ook allemaal testen die je moet doen. Dat is wel heel erg apart. Ze doen er alles aan om je fysiek in orde te krijgen. Dat is veel anders dan bij Ajax, veel uitgebreider. Je komt een hoop andere dingen tegen.”

In de kleedkamer van Milan komt Emanuelson spelers tegen als Pato, Zlatan Ibrahimovic en Robinho. “Het zijn allemaal grote spelers en het is aan mij om me aan hun niveau op te trekken. Ze hebben me daar heel goed opgevangen. Het is een enorm leuke groep. Ook de mensen die daar werken. Het is echt gewoon een familie. Ik ben daar gelijk in opgenomen en krijg steun van alle kanten. Dat is heel prettig.”

Waar Emanuelson een zekerheidje was in de basis bij Ajax, moet hij er in Milaan flink voor knokken. “Dat klopt, maar ze hebben mij echt gehaald voor de toekomst. Ze wilden dat ik gelijk al kwam om daar een beetje ervaring op te doen. Nu kan ik wennen aan het land en de competitie. Er wordt daar toch heel anders gevoetbald. De laatste drie wedstrijden heb ik in ieder geval meegedaan dus dat voelt goed. Ik denk ook dat ik een goede indruk heb achtergelaten. Mijn minuten zullen zeker wel komen.”

De middenvelder onderstreept het verschil met de Eredivisie nog maar eens. “Het is daar gewoon heel anders. Er wordt op een andere manier naar voetbal gekeken. De wedstrijden zijn van een ander niveau. Je moet enorm scherp zijn. Je krijgt bijna geen ruimte om goed te voetballen. Zeker tegen de kleinere clubs. Maar qua positiespel en dat soort dingen denk ik dat het daar makkelijker loopt dan bij Ajax. Hoe dan ook, het bevalt me goed. Ik zal het moeten laten zien in de minuten die ik krijg.”

Tekst: Goal.com