Ajax won zondagmiddag overtuigend van FC Utrecht. De Amsterdammers stonden bij rust al met 3-0 voor en daar mochten de bezoekers niet over klagen. Joris van Overeem was onder de indruk, zo liet hij na afloop weten aan FOX Sports.

“Zij waren in de eerste helft zó bizar goed. We wilden de lijnen dicht houden en de zones dekken, maar daarvoor moet je goed communiceren. Zij zorgen de hele tijd voor een overtal situatie aan de kant van de bal en dan zijn ze ook nog enorm vast aan de bal. Dan is het moeilijk om in de duels te komen en er zelf uit te komen.”

Ook Utrecht-trainer John van de Brom zag dat zijn ploeg vrij kansloos was tegen de Ajacieden. “We moeten blijven doorgaan en niet in paniek raken. 4-0 verliezen uit bij Ajax kan gebeuren. (…) Eigenlijk is het nooit een wedstrijd geweest. Dat is de verdienste van Ajax. Na een kwartier was het eigenlijk al over en uit. Ze zijn machtig en staan niet voor niks zoveel punten al los. Het is knap dat ze dat elke week laten zien.”

“De 2-0 had wel afgekeurd moeten worden”, vervolgt hij tegenover de NOS. “Vooral de reactie van Blind zei mij al genoeg. Maar laat het alsjeblieft duidelijk zijn dat we daardoor niet hebben verloren. Anders horen we dat de hele week weer.”

Ten Hag: “Wij hebben FC Utrecht slecht laten spelen.”