Nemanja Gudelj heeft tijdens zijn contractonderhandelingen met Ajax een aantal secundaire arbeidsvoorwaarden ingebracht, zo schrijft De Telegraaf. Ook vader Nebojsa Gudelj (46) en het 17-jarige broertje Dragi Gudelj komen naar Ajax.

In april meldde de wakkere krant van Nederland al dat Nemanja Gudelj een akkoord heeft met Ajax over een vijfjarig verbintenis en is het wachten alleen nog op de officiële presentatie door Ajax die zo snel mogelijk zal gaan plaatsvinden.

Nebojsa Gudelj krijgt bij Ajax een rol in de scouting. De oud-speler en voormalig trainer van NAC kent de eredivisie zeer goed omdat hij al 18 jaar in Nederland woont en werkt. De vader van Nemanja beschikt ook over een uitstekend netwerk in de Balkan landen.

Dragi Gudelj kwam dit seizoen uit voor Jong NAC Breda. In juni 2014 werd hij voor het eerst opgeroepen voor Servië onder 18 en in het oefenduel tegen Oostenrijk maakte hij zijn officiële debuut. Als de transfer naar Ajax officieel is, krijgt de jonge verdediger de kans om zich in Jong Ajax te bewijzen op de linksbackpositie.

Ajax betaalt zes miljoen euro voor Gudelj. Daarmee lijkt de eerste aankoop voor het komende seizoen een feit. Voor een binnenlandse transfer een fors bedrag, maar aan de andere kant is dit een koopje voor een Servische international. Zeker in de wetenschap dat FC Porto vorig jaar zomer maar liefst tien miljoen euro wilde neertellen voor de middenvelder. Ajax nieuws Ajax1.nl