Het zijn drukke dagen voor Ajacied Miralem Sulejmani, die zaterdag tegen AZ speelde, zondag vader werd van zoon Luca, gisteren met Ajax naar Zagreb vertrok, op de persconferentie verscheen en in het Maksimir-stadion trainde. „Dit is mijn werk”, maakte hij duidelijk dat hij geen moment had overwogen de belangrijke Champions Leaguewedstrijd te laten schieten. „Luca geeft mij nog meer inspiratie en ik voel me heel ontspannen nu alles goed is gegaan.”

De kleine Serviër straalde. „Natuurlijk vind ik het jammer dat ik nu niet bij mijn zoon ben,” zegt hij in De Telegraaf,  “maar in de toekomst zal ik hem vaak genoeg in mijn armen houden.” De buitenspeler, op de luchthaven de populairste Ajax-speler, maakte een frisse indruk. „Ik heb zondag niet veel geslapen, maar dat in het spelershotel ingehaald. Er is tijd genoeg om bij te slapen.”

Frank de Boer sprak de hoop uit dat het vaderschap Sulejmani vleugels geeft. „Vorig seizoen heeft ’Miki’ al bewezen bepalend te kunnen zijn. Maar hij zit nog steeds niet aan zijn top, moet bij balverlies en zeker bij balbezit veel dominanter zijn. Er zit nog veel rek in en misschien dat hij helemaal doorbreekt nu hij vader is geworden.”

Vanmorgen vroeg stuurde Sulejmani nog de volgende tweet de wereld in: “Thanks to all of you, it’s really important for me..Vesna, Luca and me, we love you, and send you big greetings…”

Foto: Afdb ~ Oscar