Valentijn Driessen, de verslaggever van De Telegraaf, laat meestal geen kans onbenut om onrust te stoken binnen het Ajax-kamp. Verrassend genoeg heeft hij in de commotie die is ontstaan rond het verplaatsen van de wedstrijd Ajax – PEC Zwolle wel een keer wel begrip voor het Amsterdamse standpunt.

Het duel tussen Ajax en PEC Zwolle stond in eerste instantie gepland op zaterdag 2 maart, drie dagen voor de zware Champions League return van Ajax tegen Real Madrid. Om de Amsterdammers extra rust te geven, heeft de KNVB het verzoek van Ajax ingewilligd de wedstrijd tegen PEC te verplaatsen. Dit tot grote woede van de Zwollenaren en titelconcurrent PSV, die spreken van competitievervalsing. Volgens Driessen hebben de clubs echter allemaal gelijk: “Slaan Ajax, PSV en PEC Zwolle door of duiken ze bij Feyenoord onterecht even weg?” Nee, ze hebben allemaal het grootste gelijk van de wereld. Al hun argumenten snijden hout en vallen nauwelijks te betwisten. Terwijl ze de kwalijke rol van de voetbalbond terecht hekelen.”

“Natuurlijk verander je de spelregels niet tussentijds en helemaal niet in een two-horse-titelrace. Natuurlijk dient het belang van Ajax in Europa het belang van het totale Nederlandse voetbal. Natuurlijk wordt PEC Zwolle sportief gemangeld”, aldus de journalist.