Ajax ziet in Marco van Basten de zogeheten ‘kopman van de directie’, zo meldt het Algemeen Dagblad. De Raad van Commissarissen van de Amsterdamse club is momenteel nog steeds in gesprek met de legendarische oud-voetballer over de functie van directeur technische zaken.

De rol die Van Basten bij de Amsterdammers zou moeten gaan vervullen is te vergelijken met die van Karl-Heinz Rummenigge bij Bayern München. Hij zou dus zijn taak als voetbaldirecteur uitoefenen in de hoedanigheid als boegbeeld van de club. Op deze manier zou er ook plaats zijn voor Danny Blind in het technisch management. Hij zou dezelfde functie gaan vervullen als Christian Nerlinger bij de Duitse topclub.

Van Basten zelf moet nog even nadenken over het aanbod dat Ajax hem heeft gedaan. De voormalig bondscoach en trainer van de Amsterdamse club had zich eigenlijk gericht op een vervolg van zijn trainersloopbaan, maar ziet ook wel voordelen in de functie van voetbaldirecteur. “Ik zal dan gewoon in Amsterdam kunnen blijven wonen en werken”, zo zei Van Basten eerder.