Giovanni van Bronckhorst stopt aan het einde van het seizoen, zo maakt Feyenoord via de officiële kanalen bekent. De trainer ligt al enige tijd (zwaar) onder vuur bij vooral de supporters. De meest succesvolle trainer in de geschiedenis van Feyenoord heeft alsnog besloten niet door te gaan.

Van Bronckhorst zelf vertelt dat hij toe is aan een nieuwe uitdaging. “Het is goed zo.” Verder wil hij er nog niet teveel over kwijt. “Er is nog veel om dit seizoen voor te strijden. We moeten Europees voetbal veiligstellen, via de competitie of via het bekertoernooi. Daar heb ik zin in en kijk ik naar uit”, aldus de 43-jarige oefenmeester die met Feyenoord vijf prijzen won, waaronder het eerste kampioenschap in 18 jaar.

“Tegelijkertijd heb ik veel nagedacht of ik ná dit seizoen nog één of meerdere jaren hoofdtrainer van Feyenoord wil blijven. Dat was een hele moeilijke beslissing, want Feyenoord zit in mijn hart. Echter, in mijn carrière heb ik altijd mijn gevoel gevolgd en mijn gevoel zegt nu dat ik dat niet moet doen.

Het moment van bekend maken is daarbij zeer opvallend, omdat de club vlak voor de belangrijke wedstrijd tegen Ajax in de voorbereiding zit.