Ajax won vanmiddag met het grootste gemak van Feyenoord. De thuisploeg walste in de eerste helft over Feyenoord heen en creëerde een tal van kansen. Af en toe waande Ajax zich in een speeltuin, waarbij de weerstand van de Rotterdammers minimaal was. Ajax kreeg de tijd en ruimte om frivool te spelen en voerde dit perfect uit. Het werd uiteindelijk 4-0 voor de Amsterdammers, die daarmee de voorsprong op PSV wisten uit te breiden naar zes punten. De eindstand was echter na 45 minuten al bereikt. De tweede helft was een formaliteit; Feyenoord kon niet meer, Ajax miste de scherpte om de score verder uit te breiden.

Donny van de Beek vond dat Ajax goed begon: ‘we kijken altijd naar onszelf, we begonnen scherp en maakten goeie goals. Wij hebben niet in handen hoe Feyenoord speelt’, aldus de middenvelder tegen FOX Sports. Van de Beek had niet verwacht dat Ajax zoveel ruimte zou krijgen: ‘We konen vrij voetballen en er zat heel veel agressiviteit en pit in. Dat was woensdag ook wel zo, maar toen was het niet altijd zuiver. Dat was nu wel zo.’

De tweede helft gebeurde er niet veel meer. Ajax verzuimde de voorsprong verder uit te breiden; ‘We staan natuurlijk al met 4-0 voor met rust, dan moet je er in de tweede helft misschien nog goals bij maken, dat is dan het enige kritische puntje. Echter zijn we totaal niet meer in de problemen gekomen, en dan is 4-0 een hele mooie uitslag. Deze wedstrijd moet je winnen, voor het publiek, voor Ajax, maar vooral als je weet dat PSV ook heeft verloren.’

Ajax staat door de overwinning op Feyenoord nu steviger aan kop, gevolgd door de nieuwe nummer twee: AZ. Volgende week vrijdag speelt Ajax in Zwolle tegen PEC.