Donny van de Beek heeft opnieuw aangegeven dat alles nog open ligt wat betreft zijn toekomst. Er gingen veel geruchten rond dat de Ajacied al rond zou zijn met Real Madrid, maar de middenvelder laat aan het Algemeen Dagblad weten dat alles nog open ligt. Zelfs een langer verblijf bij zijn club. “De kans is groot dat je als speler van Ajax een keer de club verlaat. Dat kan komende zomer zo zijn, maar dat hoeft zeker niet. Alles ligt nog open, geloof me.”

Over het gerucht dat hij rond zou zijn met Real is Van de Beek duidelijk. “Dat wordt gezegd en geschreven, mensen nemen het over, en dan gaat het een eigen leven leiden. Ik laat het maar gaan. Ik kan me daar druk over maken, maar dat heeft geen zin. Ik heb toch niet in de hand wat mensen roepen. Natuurlijk ben ik blij als er straks duidelijkheid is, maar ik zie het wel.”

“Dat ruil je niet zomaar in”

Net als bij Hakim Ziyech, André Onana en nog een aantal spelers moet ook bij Van de Beek álles kloppen bij een eventueel vertrek. “Eigenlijk telt richting een transfer maar één ding: alles moet kloppen. Zo staan meer jongens bij ons erin. Dat is afgelopen zomer ook wel gebleken. Toen vreesden mensen ook een uittocht, maar dat viel uiteindelijk wel mee. We hebben hier een goede groep, met een goede en leuke sfeer. Dat ruil je niet zomaar in. Natuurlijk denk ook ik er weleens aan dat het de laatste maanden kunnen zijn hier met deze ploeg, maar dat speelt absoluut niet in de kleedkamer.”

Promes: “Ziyech en ik doen het op gevoel”