Waar Ajax de afgelopen drie seizoenen redelijk kansloos ten onder ging in Eindhoven (1-0, 3-0 en 3-0), kwamen de Amsterdammers in de topper van afgelopen zondag een stuk beter voor de dag (1-1). Donny van de Beek denkt dat Ajax hetzelfde niveau kan bereiken als vorig jaar.

“We willen naar het niveau toe van vorig seizoen. Op dit moment zijn we daar nog niet, maar dat kan zeker nog komen. We zijn pas net onderweg in de competitie en kunnen nog een hoop dingen ontwikkelen”, aldus de 22-jarige middenvelder na afloop van de wedstrijd tegenover NU.nl. “Als je kijkt naar waar we vorig seizoen stonden rond deze periode en nu, dan hebben we wel aardig wat stappen gemaakt. We zijn sowieso wat slimmer geworden en staan beter georganiseerd.”

“Komt nog eens bij dat we vorig seizoen na de nederlaag bij PSV vijf punten achterstand hadden en nu koploper zijn”, vervolgt Van de Beek. “We moeten van onszelf eisen dat we kampioen worden. Maar je doet PSV tekort om te stellen dat we dat ook verplicht zijn. Zij hebben ook gewoon een goed team. Ze zijn onze grootste concurrent.”