Donny van de Beek kon na de gewonnen wedstrijd tegen Real Madrid nog steeds niet helemaal beseffen wat er was gebeurd in het Bernabeu. “Van te voren had iedereen al een soort gevoel van ‘We gaan het flikken’. Dat zelfvertrouwen zag je echt terug op het veld, vond ik. Het geloof zag je. Iedereen zei het al voor de wedstrijd en je ziet als je gelooft kan je veel bereiken”, laat hij weten aan Telesport.

Mooiste wedstrijd

“We dromen niet het is gewoon echt waar”, vervolgt de middenvelder voor de camera van NUSport. “Dit is de mooiste wedstrijd die ik heb mogen spelen voor Ajax. Dit is niet normaal. We hebben ook goed gespeeld, vanuit onze eigen manier van spelen. Na de 0-3 had ik wel het gevoel dat we het niet meer zouden weggeven. We bleven druk vooruit geven en zakten niet in.”

Geschiedenis

Ajax staat nu in de kwartfinale van de UEFA Champions League, maar geslaagd is de missie nog niet. “De missie is nog niet geslaagd. Zo lang je er in zit, moet je er voor blijven gaan natuurlijk. We mogen nu nog even genieten van wat we dinsdag hebben laten zien. En dan weer op naar zondag. We hebben geschiedenis geschreven, maar beseffen het nog niet helemaal.”

Mazraoui: “We hebben onszelf en de club trots gemaakt”