Donny van de Beek mocht dinsdagavond in de wedstrijd tegen Bayern München weer eens in de basis van Ajax starten en had zomaar het winnende doelpunt kunnen maken. De middenvelder hield dan ook een dubbel gevoel over aan de 1-1.

“Ik had ‘m zeker op mijn schoen”, zei Van de Beek na de wedstrijd tegen de NOS. “Ik had hem moeten maken, dat is klote. Daar baal ik wel van, want er had meer ingezeten, denk ik. Ik kwam een beetje verkeerd uit in mijn passen. Ik nam de bal goed, in een keer op de slof. Maar zo’n bal moet op doel zijn. De keeper maakte zijn doel goed klein, maar hij moet gewoon op doel zijn en daar baal ik van.”

Behalve de kans van Van de Beek had Ajax in de tweede helft meer mogelijkheden om de volle winst te pakken in München. “Het had meer moeten zijn, maar ik ben wel trots op de manier waarop we hebben gespeeld. Alleen had er meer in gezeten”, aldus Van de Beek, die na de 1-0 van Humels vreesde voor een zware avond voor Ajax. “De eerste tien minuten zeker. Zij waren de baas op het veld en maakten die goal. Dan denk je: wordt het zo’n avond?. Daarna herpakten we ons en lieten we zien dat we goed kunnen voetballen.”

Van de Beek was in ieder geval blij dat hij weer aan de aftrap mocht verschijnen. “Een fantastische wedstrijd natuurlijk om te spelen in een mooie sfeer en geweldig stadion. Ik was heel blij. Je staat natuurlijk liever op het veld dan dat je op de bank zit.” Zondag hoopt hij dat ajax het opnieuw kan laten zien, wanneer AZ op bezoek komt. “Europees laten we het altijd zien en in de Eredivisie doen we dat niet altijd. Daar ligt wel een uitdaging voor ons. We willen ook kampioen worden dus we zullen het moeten laten zien.”

Ziyech: “Zaak om de stijgende lijn nu vast te houden”