Donny van de Beek vond dat Ajax tegen VVV het juiste antwoord had gegeven, zo vertelde hij na afloop aan FOX Sports. Van de Beek maakte het laatste doelpunt in de gewonnen thuiswedstrijd tegen het zwakke VVV. De middenvelder had het naar zijn zin in de tweede helft. De eerste helft vond Van de Beek dat hij (vooral met Kasper Dolberg) tegen een muur stond. Echter in de tweede helft maakte Van de Beek twee keer zeer goed gebruik van de geboden ruimte, want ook de assist op de goal van Dolberg was erg fraai.

Van de Beek gaf glimlachend toe, dat die voorzet op de Deense spits technisch perfect was. De middenvelder was zichtbaar blij dat hij nu wel 90 minuten mocht blijven staan, dat hij daarom tot het einde bleef knokken voor dat ene goaltje. Deze kwam er dan ook net voor tijd. Met een schitterende trap schoot hij de bal met een bekeken schot in de linkerbovenhoek.

Hij wilde nog één keer terugkijken op de zeperd van vorige week. “Ik was vooral boos over de vernedering die wij als team ondergingen. Uiteraard was ik boos op de wissel, maar bij mij overheerste de vernedering meer”, aldus de middenvelder van Ajax. Hij had een goed gesprek gehad met de trainer Ten Hag deze week, maar hij wilde over de inhoud van het gesprek begrijpelijkerwijs niet op in gaan.

Hij snapte Ten Hag en besefte dat hij volgende keer wat rustiger moest reageren. Ondanks het aandringen van verslaggever Hans Kraay junior kon hij niet alles verklappen wat er werd gezegd tijdens het gesprek met de trainer. “We zijn eruit en het is opgelost”, zei Van de Beek. “Ik moet altijd mijn best doen, want we hebben genoeg goede spelers die ook willen spelen”, aldus Van de Beek.