Donny van de Beek was na afloop erg te spreken over Lisandro Martínez en Perr Schuurs. Het tweetal verving Blind en Veltman centraal achterin bij Ajax tegen Lille. “Ze hebben het heel erg goed gedaan, denk ik. Martínez heeft al veel gespeeld en heeft zo veel rust aan de bal. En hij is ook erg goed in de duels”, begint de middenvelder te vertellen tegenover De Telegraaf.

“Maar als ik een compliment vandaag moet uitdelen dan zou die voor Perr zijn. Hij heeft het echt heel goed gedaan”, vervolgt hij. “Op de trainingen heeft al laten zien dat hij heel erg gegroeid is. Als je ziet hoe hij vandaag speelt, verdient dat een groot compliment. Hij speelde met zoveel zelfvertrouwen.”

De bevrijdende 2-0 kwam van de voet van Promes. De aanvaller tikte opnieuw een fantastische pass van Ziyech in het doel. “Het was weer een fantastische bal van Hakim op Quincy. Hij is altijd heel attent om hem binnen te tikken. Dat is een groot wapen van ons aan het worden. Dat moeten we blijven ontwikkelen.”

Ajax staat door de zege op Lille op de eerste plek in groep H. De Amsterdammers staan twee punten los en zouden aan een gelijkspel genoeg hebben om door te gaan. “We zijn Ajax en dit team gaat altijd voor de winst. Zeker thuis, dus daar gaan we ook gewoon voor tegen Valencia.”

Ziyech grapt: “Het werd wel weer tijd”