© Proshots

Het was niet altijd goed, het was niet altijd om aan te zien. Met hangen en wurgen gaat Ajax volgende week richting Nicosia waar APOEL de volgende horde is op weg naar de groepsfase van de Champions League. Donny van de Beek werd gedurende wedstrijd vaak toegezongen, ook na de wedstrijd klonk het “Donny nog een jaar, nog een jaar.” vaak vanaf de tribunes. Of hij ook daadwerkelijk blijft zal de toekomst uitwijzen, maar het begint er steeds rooskleuriger uit te zien voor de Ajax-supporters.

Heet avondje

“Het was een hele pittige avond.” Zo begint Van de Beek in gesprek met Ziggo. “Ik ben blij dat we hem er uit hebben getrokken. Maar vraag me niet hoe. Het is een erg lastige ploeg om tegen te spelen, sterke as, sterke spits.” Het stond verdedigend gezien vaak niet goed bij Ajax, er lagen veel ruimtes achter de laatste linies van Ajax, gelukkig voor de Amsterdammers werd hier niet goed gebruik van gemaakt door PAOK. “We stonden soms ook gewoon niet goed. Het lag teveel open bij counters, onze organisatie was niet goed. Die afstemming heeft even tijd nodig om dat fijn te krijgen, om elkaar aan te voelen, maar dat gaat wel goed komen. De volgende ronde is het belangrijkste voor ons. Maar er moet nog een hoop beter dat is duidelijk.”

Blijft hij, of blijft hij niet?

Voorafgaand aan het duel met PAOK sprak Overmars de magische woorden: “Er is een goede kans dat Van de Beek blijft.” Aan het einde van het interview gaat hij hier zelf op in: “De kans is er zeker dat het goed komt, maar er is nog niets zeker. Ik hoop niet alleen voor mezelf maar ook voor de supporters dat het snel duidelijk is. Er is een goede kans dat ik hier volgend seizoen nog speel. Ik kan niet zeggen wanneer er meer duidelijk wordt. Het is een mooie club maar Ajax is ook een mooie club om voor te spelen. Of het deze week duidelijk wordt kan ik niet zeggen, maar ik hoop zo snel mogelijk.