Vorige week kwam Donny van de Beek veel in het nieuws. Na de uitwedstrijd tegen Standard Luik liet hij weten dat hij al zijn opties open liet. Aan AT5 laat hij na de wedstrijd tegen Heracles Almelo weten dat de media die uitspraak uit zijn verband heeft gerukt. “Natuurlijk is die uitspraak ook uit zijn verband gerukt. Ik zal het zelf ook moeten gaan laten zien, net als iedereen. Dat ga ik ook doen.”

“Ja, natuurlijk wil ik dat ook gaan doen hier”, vervolgt de middenvelder. “Dat heb ik ook gezegd. Ik ga vol mijn best doen om terug te komen in de basis. Dat ga en wil ik doen. De trainer kijkt wedstrijd per wedstrijd hoe hij het gaat invullen en dan zullen we het gaan zien. Iedereen zal het moeten gaan laten zien en dat geldt ook zeker voor mij.”

Ajax begon de competitie met een 1-1 gelijkspel en dat was niet echt waar iedereen op gehoopt had. “Dit resultaat is teleurstellend, maar we moeten de koppies weer omhoog doen. Want dinsdag wordt weer super belangrijk, dus we kunnen niet te veel bij de pakken neer gaan zitten. Het was een teleurstellende wedstrijd, maar die moeten we nu achter ons laten. Het mag ons niet gebeuren met zoveel kwaliteit.”