Ajax speelt nog altijd voor drie prijzen dit seizoen. En dat aan het einde van april. Donny van de Beek geniet er enorm van om voor Ajax en in het huidige team te spelen. Maar de Ajacieden zijn nog niet tevreden, want ze willen prijzen winnen. Komende dinsdag staat de eerste wedstrijd in de halve finale in de UEFA Champions League tegen Tottenham Hotspur op het programma. “Kijkend naar de begrotingen en spelers, denk ik dat Tottenham nog wel de favoriet is. Maar als we top zijn kunnen we iedereen verslaan. Dus dat zullen we dan ook weer moeten bewijzen”, vertelt de middenvelder tegen UEFA Champions League Magazine.

“We willen altijd voetballen. En dat hebben we ook in Madrid en Turijn gedaan. We spelen ons eigen spel en dat zullen we altijd blijven doen”, vervolgt Van de Beek, die ook enorm geniet van de huidige prestaties en het spel van de Amsterdammers. Al helemaal als Ajacied zijnde. “Mijn band met Ajax is altijd special geweest. Ajax is mijn club. Als kleine jongen was ik al groot fan van de club. Toen mocht ik op mijn tiende bij de club voetballen. Ik voetbal hier nu al twaalf jaar en heb het ongelofelijk naar mijn zin.”

Een eer

“Ajax is altijd mijn club geweest en dat zal altijd zo blijven. Voor mij is het een eer om voor Ajax en in dit team te spelen. Ik denk dat iedereen daar zo naar kijkt. We hebben een heel erg goed team en zijn heel hecht. Dat blijft bijzonder. Hoe vaak gebeurt het dat je met je club in de halve finale van de Champions League staat? Dat is al heel lang geleden”, besluit hij.

Koningsdag: Nijkerks zeemanskoor zingt ode aan Van de Beek