Ajax bereikte dinsdagavond de groepsfase van de Champions League. De Amsterdammers speelden met 0-0 gelijk in Kiev en dat was meer dan genoeg voor de kwalificatie. “Ja, dit is geweldig. Iedereen ging los in de kleedkamer. Dit is ontzettend mooi, voor de club, ons en alle supporters. De club heeft toch al te lang geen Champions League meer gespeeld. Dat we dat bereikt hebben is voor iedereen goed. Die Europese avonden gaan geweldig worden”, zegt Donny van de Beek in gesprek met AT5.

Onnodig spannend

Ajax domineerde in Kiev vrijwel de gehele wedstrijd, maar het lukte de Ajacieden maar niet om te scoren. “We hadden het veel minder spannend kunnen maken voor onszelf als we in ieder geval één keer hadden gescoord, maar we werkten zo hard met elkaar dat we net de scherpte voor de goal niet hadden. Daar leek het een beetje op. We hebben goed gespeeld, maar hadden meer moeten scoren.”

Champions League

Van de Beek is ontzettend blij met het bereiken van de groepsfase, iets waar veel jongens het vaak over hebben gehad. “We hebben het er met elkaar veel over gehad. Dit was iets wat we graag wilden bereiken. Echt een geweldig gevoel. We hebben er met elkaar keihard voor geknokt en hebben laten zien dat we een hecht team zijn. We hebben voor elke meter gevochten voor elkaar, daarmee kan je ver komen denk ik.”

De Jong: “We hebben terecht de groepsfase gehaald”