Donny van de Beek werd vrijdag in de tweede helft tegen PEC Zwolle noodgedwongen gewisseld. Naar eigen zeggen gaat het goed en verwacht de middenvelder er gewoon bij te zijn tegen Chelsea. “Ik had vlak na rust een momentje, toen voelde ik wat. Toen ben ik naar de trainer toe gegaan en die zei dat hij geen risico wilde nemen. Uiteindelijk besloot hij me te wisselen. Ik ga er vanuit dat het geen gevaar gaat opleveren voor dinsdag. Ik voelde niks ernstigs, maar voelde wel wat klachten”, laat hij weten aan de NOS.

De Ajacied zag zijn team zeer goed beginnen tegen de Zwollenaren. “In de eerste 30 minuten hebben we echt goed gespeeld, maar dan geef je ze een goal door eigen fouten. Ze krijgen dan meer geloof en gooien er meer energie in. Wij zakten ook weg, zo simpel is het ook. En slecht. Dan maak je het jezelf onnodig lastig.”

Dit seizoen speelt Van de Beek regelmatig op de 6- en 8-positie. En dat is iets wat hem ook prima bevalt. “Er worden andere dingen gevraagd op 6 en 8 dan op 10, dat is goed voor mijn ontwikkeling. Daar leer je weer andere dingen.”

Ten Hag: “Afwachten hoe iedereen gaat herstellen”