Donny van de Beek wordt in verband gebracht met een transfer naar Barcelona, zo meldt Mundo Deportivo. Een journalist van de Spaanse sportkrant was donderdag aanwezig bij Nederland – Engeland (3-1) en sprak na afloop met de middenvelder.

Na het binnenhalen van Frenkie de Jong en de onderhandelingen met Matthijs de Ligt, zit Barça kort op het vuur bij Oranje, waardoor de 21-jarige Ajacied ook in beeld is gekomen. Van de Beek zelf zou aangegeven hebben een overgang naar het Camp Nou niet uit te sluiten.

“Ik heb veel dingen gelezen in de krant, maar ik heb zelf geen nieuws”, aldus de middenvelder. “Ik heb een doorlopend contract bij Ajax en concentreer me nu op Oranje. Het is leuk dat mijn naam wordt geassocieerd met Barcelona. Ik moet beter, beter en beter worden. We zullen zien wat de toekomst uitwijst. Je weet nooit wat er kan gebeuren.”

Ook prijst hij zijn ploeggenoten van Ajax en Oranje De Jong en De Ligt. “De Jong is een ongelooflijke speler. Hij heeft veel kwaliteiten en ik denk dat hij een fantastische speler voor Barça zal zijn. Ik weet niet wat De Ligt gaat doen. Ik denk dat Barça een goede club voor hem is, maar hij kan ook naar de Premier League of een andere competitie gaan.”


Met de code '5EU-CADEAU' krijg je €5 korting.