Donny van de Beek was dinsdagavond extra blij met de 1-0 zege van Ajax op Benfica. De middenvelder kreeg een kwartier voor tijd een grote kans, maar die werd knap gekeerd door de doelman van Benfica. “Dat handje, ja. Misschien had ik de bal laag moeten inschieten. Hij moest er in, al moet ik ook zeggen dat de keeper het goed deed. Ik dacht wel: het zal me toch niet weer gaan gebeuren? In München miste in natuurlijk ook al een kans, maar gelukkig maakte Nous ‘m nog”, laat de Ajacied weten aan FOX Sports.

Neres

Erik ten Hag wachtte lang met wisselen, maar bracht vlak voor tijd David Neres in de ploeg. De Braziliaan bewees zijn waarde met een goede actie waardoor uiteindelijk het doelpunt tot stand kwam. “Ik vond dat juist mooi. Ik heb het zelf meegemaakt en op de bank zitten is nooit leuk. Maar we trekken hem met z’n allen over de streep en daar is iedereen bij betrokken.”

Benfica was een sterke tegenstander, zo vond ook Van de Beek. “Op zich was de wedstrijd wel gelijkwaardig. We hebben tegen een hele goede ploeg gespeeld. We hadden het niet makkelijk met de opkomende backs. Het is knap hoe we tegen ze hebben gespeeld.”

Schöne: ‘Als sommigen zo blijven voetballen zitten ze hier niet lang meer’