“Waar ging het niet fout denk ik. Het ging overal fout. In de felheid, in de passing. Wat niet. In de basis. Alles was drama. Echt slecht”, waren de duidelijke woorden van Donny van de Beek tegen AjaxLife, nadat Ajax onderuit ging in Almelo.

Iedereen ziet dat het Ajax van voor de winterstop en het Ajax van na de winterstop een verschil van dag en nacht is. Maar niemand lijkt er nog een écht goede verklaring voor te hebben. “In ieder geval is wel duidelijk dat we toen in een betere flow zaten dan nu. Hoe dat komt, weet ik niet. We doen gewoon ons best op de trainingen. We trainen scherp , zijn niet anders gaan voetballen. Maar in het druk zetten en in de duels is het allemaal net te slap. Het gevoel van voor de winterstop is er gewoon niet meer”, aldus Van de Beek.

De kritiek is niet mals, maar dat begrijpt Van de Beek, die inmiddels al wel een tijdje meeloopt: “Ik heb dit vaker meegemaakt. Dit doet pijn en is zwaar klote. Maar als een club als Ajax zo speelt, hoort die kritiek er bij. We moeten de knop proberen om te zetten. De basisdingen moeten weer gaan lopen.”

Ten Hag: “Vorm kan morgen weer terug zijn”