Donny van de Beek speelde tegen Excelsior een goede wedstrijd. De middenvelder scoorde twee goals, gaf een assist en ‘won’ een vrije trap die Lasse Schöne vervolgens geweldig in het doel schoot. Zelf is de Ajacied ook tevreden over zijn optreden. “Ik speelde prima. Het was een goede overwinning en lekker dat ik twee goals en een assist heb. Dus wel een prima wedstrijd. Ik had na vorige week wel wat goed te maken. De laatste wedstrijden heb ik redelijk wat kansen gemist die er in hadden gemoeten, dus wat dat betreft had ik wel wat goed te maken. Maar als team hebben we het ook prima gedaan vandaag”, laat de middenvelder weten aan de NOS.

Omschakelen

Woensdag speelde Ajax in Portugal met 1-1 gelijk tegen Benfica. In het Estádio da Luz konden zo’n 60 duizend mensen, dus dat was zondag even omschakelen. “Het was wel even omschakelen na Benfica-uit. Dat zeiden we ook tegen elkaar in de warming-up. We probeerden elkaar op scherp te zetten, omdat het wel wat rustiger in het stadion was dan in Lissabon. Dan heb je al gauw de neiging om wat minder scherp te worden. Dat hebben we goed opgepakt vandaag.”

Interlandperiode

De derde periode van het seizoen werd dus winnend afgesloten. Veel  Ajacieden vliegen nu uit voor de interlandperiode. “Oranje is ook mooi, met twee fantastische wedstrijden. Dus in die flow moet iedereen door gaan en dat zal heus niet anders zijn na de interlandperiode.”

De Ligt: “Belangrijk om elke wedstrijd je limiet op te zoeken”