Donny van de Beek baalt van het slechte spel van Ajax vrijdag. De Amsterdammers verloren met 2-0 van Willem II, maar hadden dat vooral aan zichzelf te danken. “Willem II heeft het gewoon goed gedaan vandaag, zo is het ook. Maar wij waren slecht en dat weten we allemaal. Simpele ballen kwamen niet aan, het positiespel was niet goed, de eindpass kwam niet aan… We hebben ook niet veel kansen gecreëerd. We haalden ons niveau niet en dan wordt het tegen iedereen lastig”, laat de middenvelder weten aan FOX Sports.

“We zijn net met z’n allen kritisch op elkaar geweest”, vervolgt hij. “We weten wat er dinsdag op het spel staat, dus we moeten de focus snel daarop hebben. We moeten elke week dezelfde energie en kracht leveren. Vandaag hebben we gewoon slecht gespeeld.”

Veel tijd om er bij stil te staan heeft Ajax niet. Komende dinsdag staat de cruciale wedstrijd tegen Valencia op het programma. Bij winst of een gelijkspel spelen de Ajacieden ook na de winterstop in de Champions League. “We moeten er ook niet te lang bij stilstaan. Het is een tik, maar dinsdag moeten we onze rug rechten. Ondanks de 2-0 achterstand bleven de fans er achter staan. Dat was mooi en geeft wel aan dat we er vol voor moeten gaan.”

Ten Hag: “We hebben alle principes van voetballen genegeerd”