Donny van de Beek begon tegen AZ, net als in München, in de basis. De middenvelder opende al vroeg in de wedstrijd de score na een goede loopactie. “Het is lekker dat je vroeg in de wedstrijd scoort, dan moeten zij gaan komen en vaak krijgen wij dan wat meer ruimte. Als het lang 0-0 blijft dan gaan ploegen steeds verder inzakken tegen ons. Dus dan is het fijn dat je vroeg scoorde vandaag. Daarna hadden we nog wel vaker kunnen scoren, maar dat deden we niet. Gelukkig pakten we het na rust wel goed op en liepen we uit naar 5-0”, laat hij weten aan de NOS.

Assist Tadic

“Dusan zag het alweer goed, ja. Het is niet de eerste keer dat hij een assist op mij of iemand anders die diepgaat geeft”, vervolgt de Ajacied. “Dat mag ook gezegd worden. Ik liep in de ruimte en Kasper liep ook nog goed mee.”

De afgelopen twee wedstrijden begon Van de Beek in de basis en daar is hij blij mee, al blijft hij hard werken voor zijn kansen. “De laatste twee wedstrijden koos de trainer voor mij. Dat was mooi. We hebben veel goede spelers en iedereen wil altijd spelen natuurlijk. Iedereen is teleurgesteld als hij niet speelt, net als ik. Ik zal gewoon keihard moeten blijven werken om erin te komen.”

Titelrace

PSV won zaterdag eenvoudig van VVV Venlo (4-0, red.) en blijft dus de koploper in de Eredivisie. “PSV doet het goed en wij kunnen ons niks meer permitteren, maar het seizoen is nog zo lang dat er nog van alles mis kan gaan bij beide ploegen. We moeten gewoon naar onszelf blijven kijken.”

Ten Hag: “We hebben op de eerste plaats het publiek vermaakt”