Donny van de Beek staat bekend als één van de grootste talenten van Ajax. De middenvelder heeft zijn debuut reeds gemaakt en wist zelfs in de Europa League te scoren. Toch doet het talent ook nog regelmatig mee met Jong Ajax, iets wat hij niet als een probleem ziet. Tegenover Voetbal International vertelt hij dat er ook in de Jupiler League nog genoeg te leren valt.

Bestel nu het uitshirt met 50% korting + GRATIS bedrukking!

Van de Beek is realistisch; veel speelminuten is nu prioriteit nummer één. Of dat bij de A1, Jong Ajax of het eerste is maakt hem niet uit. “Op elk niveau liggen er uitdagingen en mogelijkheden om mezelf te ontwikkelen. De Boer zegt dat ik in de A1 de beste van het veld moet zijn, een voorbeeld voor anderen jongens. Ik eis ook van mezelf dat ik bij de A-junioren het verschil maak. Met minder ben ik niet tevreden. Bij Jong Ajax leer ik mannelijk voetbal te spelen. Daar is het beuken en gaan. Veel man-tegen-mangevechten. In de Eredivisie kom je zelfs makkelijker aan het voetballen dan in de Jupiler League.”

Frank de Boer gebruikte de middenvelder tot nu toe vaak als controleur. Toch denkt Van de Beek dat een meer aanvallende positie beter bij hem past. “Op dit moment zie ik mezelf als aanvallende middenvelder of rechtshalf. Als ik mijn duelkracht goed ontwikkel, zou de controlerende positie inderdaad ook een goede optie zijn. Het voordeel van die plek is dat je vaak in balbezit komt en het spel kunt verdelen. Het nadeel is dat mijn scorende vermogen daar minder tot uiting komt”, aldus de realistische middenvelder.