Dit weekend bleef Donny van de Beek aan de kant bij Ajax vanwege een naderende transfer. Met het oog daarop wilde men geen risico nemen dat Van de Beek geblesseerd zou raken en een transfer daardoor van de baan zou zijn.

Al lange tijd was de verwachting dat Van de Beek deze zomer zou vertrekken en nu lijkt het er dan eindelijk van te komen. De middenvelder zou zijn keuze hebben laten vallen op Manchester United, zo meldt SPORT. Het wordt dus geen Real Madrid en ook niet het FC Barcelona van Ronald Koeman voor Van de Beek.

Volgens het Spaanse medium zou de middenvelder zijn teamgenoten zelf al hebben ingelicht over zijn keuze voor de club van Ole Gunnar Solskjaer. Ajax zou een bedrag van 55 miljoen euro hebben gevraagd, een bedrag dat Real Madrid en FC Barcelona op dit moment maar moeilijk konden ophoesten en wat United wel lukte. De Telegraaf meldt echter dat Ajax een bedrag van maximaal 45 miljoen euro ontvangt, inclusief bonussen. De vaste transfersom zou 40 miljoen euro bedragen. Er ligt in Manchester een contract voor 5 seizoenen klaar voor Van de Beek.