Donny van de Beek moest aan het begin van het seizoen nog wel eens genoegen nemen met een plek op de bank, maar weet zich inmiddels steeds meer positief te onderscheiden. Aan tafel bij Rondo twijfelen Ruud Gullit en Aad de Mos of de middenvelder klaar is voor een stap naar het buitenland.

“Als hij de stap gaat maken, hoop ik niet dat hij eindigt zoals Klaassen (bij Everton, red.), want zo’n speler is het”, denkt Gullit. “Hij moet in een aanvallend team spelen. Ik denk dat hij wel denkt: ik speel Champions League en maak goals. Misschien gaat hij er toch wel aan denken. Hij moet goed nadenken over zijn keuze voor een club.”

“Wat ik leuk vind aan hem is dat hij is opgestaan tegen het feit dat hij steeds gewisseld werd”, vervolgt de oud-international van Oranje. “Vanaf dat moment ging hij steeds beter spelen en bleef hij staan. Hij werd steeds gewisseld en werd daar boos over. Hij was te aardig.”

Aad de Mos twijfelt of Van de Beek klaar is om de volgende stap te zetten. “Hij is enorm sterk, maar ook in de kleine ruimte heel goed. Het minpunt van hem is dat hij meer moet scoren. Daarom zal hij moeten blijven, vind ik. Hij laat vaak honderd procent kansen liggen.”