De meeste internationals keerden vorige week terug bij Ajax. Na een week trainen stond er zondag in Oostenrijk een oefenwedstrijd op het programma. In de eerste helft waren al veel goede dingen te zien, zo vond ook Donny van de Beek. “We hebben het wel redelijk goed gedaan voor de eerste keer. Ik heb genoeg goede dingen gezien, maar natuurlijk zijn er ook nog genoeg dingen die beter kunnen. Maar over het algemeen hebben we het gewoon goed gedaan. Hier kunnen we verder op borduren en daarnaast steeds fitter worden natuurlijk”, laat hij weten aan Ajax TV.

“Het vakantiegevoel moet er nog even uit gaan, maar ik vond dat we het goed gedaan hebben. Als ik naar mezelf kijk, dan voel ik me ook lekker”, vervolgt hij. “Qua conditie merk je wel dat je weer even moet opstarten, maar er zit nog een goede basis in. Dat gevoel zal snel weer terug komen.”

Manier van spelen

De selectie wil zo snel mogelijk het spel van vorig seizoen oppakken. Dat was ook één van de opdrachten die de selectie mee kreeg tegen Basaksehir (2-1-zege). “De manier van hoe we vorig seizoen speelden, dat willen we zo snel mogelijk weer terug krijgen. Het drukzetten, de opbouw en daar hebben we afgelopen week aan gewerkt. Dat hebben we aardig goed gedaan. We hebben in de eerste week direct goed getraind. Ik heb bewust twee weken even niks gedaan om in je hoofd lekker fris te worden. In de laatste vakantieweek heb ik wel weer wat opgepakt.”

Blind: “Fantastisch dat Promes er bij is gekomen”