© Proshots

Donny Van De Beek heeft te maken met een nieuwe rol binnen Ajax. Zo staat hij voor de tweede keer niet in de basis. Zowel tegen Sturm Graz als tegen Standard Luik moest de middenvelder genoegen nemen met een plekje op de bank. Tot ongenoegen van de jongeling, zo geeft hij bij Voetbal International aan dat het niet zeker is dat hij bij Ajax blijft.

Lastige situatie

Van De Beek beantwoord de vraag of hij er moeite mee heeft wissel te staan in eerste instantie goed: “Ik word er niet zenuwachtig van en moet gewoon 100% mijn best blijven doen, en volle inzet geven dan is de keuze aan de trainer. Ik vind het moeilijk om hier mee te dealen, ik heb het wel eens eerder meegemaakt, het blijft lastig maar ik zal altijd alles geven.”

Twijfels

Bij de open dag was Van de Beek er nog zeker van, hij blijft nog zeker één jaar bij Ajax. Maar, nu de middenvelder niet zeker is van een basisplaats, denkt hij daar toch anders over. “Het blijft een keuze van de trainer en daar moet ik mee dealen. Ik ga niet zeggen dat de zekerheid er nog steeds is dat ik blijf. Het is natuurlijk wel een andere situatie dan in het begin, we zullen zien. Ik wil natuurlijk gewoon spelen, met deze rol neem ik geen genoegen. Natuurlijk ligt het ook aan mezelf, ik moet zolang ik hier ben gewoon me best doen.”

Lijnen staan open

Of zijn zaakwaarnemer hierdoor aan het werk gezet kan worden kan hij niet zeggen, maar de gesprekken tussen Donny en zijn zaakwaarnemer zijn wel veranderd door deze rol: “Ja tuurlijk heb je het er met hem over en met iedereen, nogmaals je kunt wel stoere praatjes hebben maar je moet gewoon hard werken en dan zien we wel wat er gaat gebeuren. Ik sta er wel anders in dan in het begin, zeker. Ik ga er wel vanuit dat ik er nog bij ben volgende week, maar je weet het maar nooit.”

Tot slot komt Van de Beek een beetje tot bedaren: “Ik zeg niet dat ik weg wil, maar ik neem met deze rol geen genoegen. Het is aan mij om de trainer op andere gedachtes te brengen. Ik ben een Ajacied in hart en nieren en dat blijf ik voor altijd.”