Het Nederlands elftal speelt de komende week EK-kwalificatieduels tegen Noord-Ierland en Wit-Rusland, waardoor er voor Ajax even geen wedstrijden op het programma staan. Een van de Ajacieden die wél in actie hoopt te komen is Donny van de Beek.

“Ik ga enorm mijn best doen en hoop op een kans, die ik dan met beide handen moet pakken”, aldus de 22-jarige middenvelder in het Algemeen Dagblad. Afgelopen interlandperiode moest Van de Beek nog laten schieten vanwege zijn blessure. “Ik zit er eigenlijk altijd wel bij. De bondscoach riep me vorig jaar zelfs op toen ik even niet speelde bij Ajax. Dan heeft hij toch vertrouwen in mij. Dat merk ik ook wel aan onze gesprekken.”

Toch staat de teller voorlopig pas op zeven interlands voor Oranje. “Ik begin niet vaak en mag ook niet altijd invallen. Dat wil ik graag veranderen. Het is niet mijn bedoeling dat het bij zeven interlands blijft”, vervolgt Van de Beek, die donderdag, door het ontbreken van de geblesseerde Davy Pröpper, met Marten de Roon moet uitvechten wie er een basisplek krijgt tegen Noord-Ierland. “Ik weet niet wat de bondscoach van plan is, maar ik zie een middenveld met Frenkie, Wijnaldum en mijn persoontje natuurlijk wel zitten.”