Komende zondag staat de tweede Klassieker van dit seizoen op het programma. Dit keer in de ArenA. Donny van de Beek kijkt er al naar uit. “Klassieker-koorts nog niet echt, maar ik moet zeggen dat het gevoel steeds meer naar boven komt. Ik heb er zin in en wil eigenlijk dat het zo snel mogelijk begint”, vertelt het 20-jarige talent in gesprek met AT5.

In tegenstelling tot de vorige Klassieker in de Kuip staat er bij Ajax nu een andere trainer aan het roer. Ook onder Erik ten Hag rekent de middenvelder op een basisplaats. “Ik ga er altijd van uit. Ik vind dat je daar altijd rekening mee moet houden. Op de trainingen heb je natuurlijk altijd wel wat gesprekjes met de trainer. En daaruit komt wel duidelijkheid over de speelwijze en dat soort dingen. In dat soort gesprekjes hoor je wat hij wil en wat hij van je verwacht, dus dat is altijd handig.”

Deze maand verlengde Van de Beek zijn contract tot medio 2022. “Ik denk dat ik hier nog veel stappen kan gaan zetten. Beide partijen hebben er een goed gevoel bij en daarom hebben we ook verlengd. Er kunnen nog genoeg dingen beter. Qua successen mag er nog wel wat bij. Ik ben nog lang niet klaar bij Ajax, nog zeker niet. Ik heb me ook niet bezig gehouden met een eventuele transfer. Ik hoef het verder ook niet te weten, want ik wil gewoon hier blijven.”