Donny van de Beek scoorde dinsdagavond in Turijn Ajax’ eerste doelpunt. De middenvelder deed dat in de 34e minuut. “Een heel mooi moment om belangrijk te zijn: de 34ste minuut. Dat kan geen toeval zijn. Heel bijzonder, dat vergeet ik echt nooit meer”, laat hij weten aan VI.

“Ik wist zeker dat ik geen buitenspel stond. Hakim schoot met rechts dus ik dacht ‘hij kan hem wel eens verkeerd gaan raken.’, haha! Volgens mij stond De Sciglio er ook nog dus ik wist dat het geen buitenspel was. Bonucci zei ook meteen dat het geen buitenspel was.”

In de tweede helft kopte Matthijs de Ligt de 1-2 op het scorebord. De Ajacieden hielden stand en bereikten zo de halve finale. “Iedereen is door het dolle heen: met Ajax in de halve finale. Als je dit van tevoren had gezegd had iedereen ons uitgelachen. Voor heel Nederland is dit fantastisch. Dit vergeet ik nooit meer, wij allemaal niet. Iedereen feest met elkaar, ook de jongens die er net buiten vallen gaan helemaal los. We zijn echt een team. Als je iets wilt bereiken, moet je dat met z’n allen doen. En we hebben er met z’n allen voor geknokt.”

Ten Hag: “Moeten hier eerst maar van genieten”